About

About

Percussieles, percussieworkshop, bandcoaching, drumles

Martijn Wijma, geboren te Nieuwegein in 1979, studeerde percussie aan de wereldmuziek afdeling van het Rotterdamse Conservatorium (tegenwoordig ‘CODARTS’).
Daar kreeg hij les van Nils Fisher, Lucas van Merwijk, Dirk Hauptmann en Fred Krens.
Tijdens deze studie specialiseerde hij zich in Latijns-Amerikaanse muziek, en onderlegde zichzelf naast percussie ook op drums. Na het behalen van zijn diploma in 2006, bleef hij zich naast zijn werk als docent op een muziekschool, doorontwikkelen door het volgen van extra lessen van experts op het gebied van percussie, drums en arrangeren. Zo volgende hij o.a. les bij Gerard Teunisse, Fred van Floten, Peter Doppen, Cindy Ringeling en werd hij uitgenodigd een masterclass te volgen van top percussionist Chanquito.

Tegenwoordig is Martijn actief als docent percussie en drums aan de Stichting Muziekschool Wijk bij Duurstede, waar hij zowel jongeren als volwassenen onderwijst. De laatste jaren focust hij zich ook steeds meer op het coachen van bandjes. Zo coachte hij onder meer een sambaband en verschillende schoolbandjes en is hij nu nog steeds actief coach en deelnemer bij de Utrechtse salsaband Pimiento. Daarnaast speelt Martijn bij de Braziliaanse latin combo’s Brisa en Sabado en heeft hij mogen spelen met top salsaband Axioma. Martijn Wijma geeft sinds kort ook yogales aan de yogacentrum Sarasvati te Wijk bij Duurstede en gezondheidscentrum BySimone.